TARTĂ DE CEAPĂ CARAMELIZATĂ
Dragi bucătărași trăsniți, pentru astăzi vă propun o rețetă vegetariană. O tartă cu ceapă dulce, cremă de caju, spanac și kale, cu siguranță o să satisfacă papilele gustative ale vegetarienilor.
INGREDIENTE UTILIZATE :
Pentru crema de caju:
- 120g caju, nesărat
- 2 căței de usturoi
- 1 lingura suc de lămâi
Pentru umplutura:
- 60ml ulei de masline
- 4 cepe mari, felii subtiri
- 1 lingura de sirop de malt de orez
- 50g spanac
- 50de kale, tăiată
- 1 lingura de oțet
Pentru aluat:
- 150g migdale măcinate
- 1/2 lingurița de sare de mare
- 1 lingurița bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurița de rozmarin uscat
- 60ml ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
Începem prin a face crema de caju. Punem în blender sucul de lămâie, caju, usturoi, în vârf de sare și 60 ml de apă. Amestecăm foarte bine până când obținem o pastă. Umplutura o facem astfel: într-o tigaie încălzim puțin ulei de măsline, peste care se pune siropul de malț de orez, ceapa, piper, sare și lăsăm să se călească pentru 30 de minute. După cele 30 de minute mai adăugăm spanacul, kale și mai lăsăm să se gătească încă 10 minute.
Luăm de pe foc, scurgem lichidul dacă este nevoie și adăugăm oțetul de cidru.
Încălzim cuptorul la 180 de grade și pentru a face aluatul de tartă punem într-un bol migdale măcinate, sare de mare, rozmarin, bicarbonat și amestecăm.
Într-un alt castron amestecăm o lingură de apă cu ulei de măsline, punem peste Ingredientele uscate în celălalt castron și amestecăm bine până când se combină.
Punem toată această compoziție în taba de la tartă, presăm foarte bine si băgăm la cuptor pentru 10 minute.
După ce trec cele 10 minute, scoatem tava, punem crema de caju, ceapa caramelizată și mai băgăm la cuptor pentru încă 15 minute până când se încălzesc și rumenesc compozițiile.
Poftă bună, dragi bucătărași vegetarieni!