Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint și alte trucuri pentru a obține preparate gustoase, dar și recomandări care fac viața gospodinelor mult mai ușoară.

  1. Pentru ca stomacul să accepte mult mai ușor fasolea uscată, aceasta trebuie înmuiată într-o cantitate de apă de două ori mai grea față de cantitatea boabelor. Prima apă în care au fiert se aruncă, punem apă nouă cu 50 de ml de ulei vegetal și lăsăm în continuare la fiert în această apă cu ulei.
  2. Dacă punem puțin oțet în apa în care fierb cartofii, piureul o să își păstreze culoarea albă.
  3. Să nu se mai crape ouăle la fiert, punem sare în apă.
  4. Când fierbem leguminoasele uscate, punem sarea atunci când boabele încep să se crape sau să se înmoaie, în schimb la leguminoasele verzi, pune sarea la început.
  5. Pentru a prepara niște găluște bune, care să nu se zdrobească, amestecăm grișul cu 2-3 lingurițe de mălai.

6.Reîmprospătăm pâinea dacă o punem într-un tifon și șervet umed. O ținem 10-15 minute la cuptor și pâinea o să fie ca nouă.

7.Varza se frământă abia după ce se sărează.

8.Dacă curățăm ardeii copți sub apă, aceștia își pierd din valoarea nutritivă și din vitamine. Astfel punem într-un vas ardeii cu sare până când se răcesc , după umezim puțin degetele și o să se curețe foarte ușor.

9. Pentru a evita formarea de spumă atunci când fierbem pastele, punem puțin unt îmn apă.

10. În timp ce facem carnea pe grătar, nu o înțepăm cu cuțitul sau furculița pentru că se scurge sucul.

11. Mereu trebuie să folosim sare în aluatul de prăjituri.

12. Pregătim tăițeii de casă cu o zi înainte pentru a se suca mult mai bine.

13. Stropim cartofii cu ulei înainte să îi băgăm la cuptor ca să se rumeneascp mai bine.

14. Când facem piureul, trebuie să folosim lapte fierbinte, nu lapte rece, deoarece îl înegrește.

15. Înainte să fierbem orezul, este bine să îl punem la înmuiat. În acest fel o să se fiarbă mult mai repede.

16. Mazărea și fasolea verde își păstrează culoarea dacă punem în vasul în care se fierb puțin bicarbonat de sodiu .

17. Fripturile de vită sau de porc sunt mai gustoase dacă le frecăm cu unt, cimbru și le dăm puțin prin mujdei de usturoi.

18. Când facem compot, adăugăm fructele abia după ce apa a început să fiarbă, pentru a-și păstra din proprietăți.

19. Pentru preparatele lipicioase ( miere, glucoză,sirop)care sunt greu de luat din recipient, încălzim lingura în apă fierbinte, iar compoziția o să alunece mult mai ușor.

20.O lingură rasă de ingrediente uscate, trebuie nivelată cu un cuțit. O lingură rotunjită trebuie să aibă deasupra cât are în scobitură, iar o lingură cu vârf , încărcăm cât ține lingura.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.