MOUSSE DE MASCARPONE CU LĂMÂIE
Dragi bucătărași trăsniți, ce este mai bun decât un desert simplu, răcoritor după o masă mai îmbelșugată? Mousse-ul de mascarpone cu lămâie este o alegere foarte bună. Această spumă este atât de gustoasă, încât se poate folosi atât la prăjituri cât și la torturi.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g brânză mascarpone
- 120 g zahăr pudră
- 2 lingurițe limoncello sau lichior de lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 350 g cremă de lămâie
- 120 ml frișcă lichidă
- mentă/ fructe de pădure pentru decoR
MOD DE PREPARARE :
Pentru început batem frișca cu zahărul pudră până când se întărește și punem la frigider până preparăm restul ingredientelor.
Într-un bol mixăm crema de mascarpone cu lichior, cfemă de lămâie, vanilie până când se îmbină totul. Adăugăm frișca și cu mixerul la putere minimă sau cu o spatulă omogenizăm totul.
Punem mousse-ul în cupe, decorăm după plac, mie îmi place cu fulgi de ciocolată, căpșuni și mentă și pișcot.
Dăm la frigider pentru aproximartiv 2 ore și după putem să servim.
Poftă bună!