MOUSSE DE MASCARPONE CU LĂMÂIE

Dragi bucătărași trăsniți, ce este mai bun decât un desert simplu, răcoritor după o masă mai îmbelșugată? Mousse-ul de mascarpone cu lămâie este o alegere foarte bună. Această spumă este atât de gustoasă, încât se poate folosi atât la prăjituri cât și la torturi.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 500 g brânză mascarpone
  • 120 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe limoncello sau lichior de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 g cremă de lămâie
  • 120 ml frișcă lichidă
  • mentă/ fructe de pădure pentru decoR

MOD DE PREPARARE :

Pentru început batem frișca cu zahărul pudră până când se întărește și punem la frigider până preparăm restul ingredientelor.

Într-un bol mixăm crema de mascarpone cu lichior, cfemă de lămâie, vanilie până când se îmbină totul. Adăugăm frișca și cu mixerul la putere minimă sau cu o spatulă omogenizăm totul.

Punem mousse-ul în cupe, decorăm după plac, mie îmi place cu fulgi de ciocolată, căpșuni și mentă și pișcot.

Dăm la frigider pentru aproximartiv 2 ore și după putem să servim.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.