PĂSTĂI DE FASOLE VERDE ÎN CRUSTĂ
Dragi bucătărași trăsniți, mereu m-am gândit cu ce pot să înlocuiesc cartofii prăjiți. Iată o rețetă care înlocuiește cu succes cartofii prăjiți și anume păstăile de fasole verde în crustă. Au o textură deosebită și reprezintă o garnitură foarte gustoasă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 g fasole verde păstăi întregi
- făină
- pesmet
- 3 linguri parmezan ras
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
- sare
- piper
- 2 ouă
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE:
Fasolea trebuie să fie prefiartă, dar dacă aceasta nu e rezolvăm noi. Punem într-o oală apă cu sare, iar când aceasta fierbe adăugăm fasolea și lăsăm aproximativ 2-3 minute și după scurgem fasolea de apă.
Într-un bol batem ouăle cu sare și piper, în alt bol punem făina și în altul amestecăm pesmetul cu parmezanul și pudra de usturoi.
Trecem păstăile prin făină, ou bătut și la final prin pesmet cu parmezan.
Punem la prăjit fasolea în baie de ulei sau o variantă mult mai sănătoasă este să punem fasolea pe hârtie de copt la cuptor până când se rumenește.
Servim ca și garnitură sau gustare.
Poftă bună!