PIURE IRLANDEZ CU CEAPĂ VERDE ȘI VARZĂ

Dragi bucătărași trăsniți, piureul este o garnitură foarte versatilă, populară și ușor de făcut . Astăzi vă prezint piure irlandez, rețeta originală denumită Colcannon. Această rețetă se poate modifica după preferințe, dar cea originală, pe care v-o prezint este cu ceapă verde și varză.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 5-6 cartofi
  • 250 g varză tocată
  • 2 linguri unt
  • 5 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • opțional: 2 căței de usturoi

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a curăța și a tăia cubulețe cartofii. Îi punem la fiert în apă cu sare, iar cât timp fierb, tocăm varza și ceapa mărunt. Dăm în clocot în apă cu sare, varza timp de 4-5 minute.

După ce cartofii au fiert, scurgem apa, îi pasăm, asezonăm cu piper, sare, punem laptele, varza scursă, ceapa și amestecăm foarte bine până când se încorporează totul. Adăugăm și usturoi dacă vă place și servim alături de friptură sau ce doriți voi.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.