SALATĂ TACO CU PEȘTE ȘI DRESSING DE AVOCADO

Dragi bucătărași trăsniți, salatele sunt de fiecare dată o alegere bună pentru prânz sau chiar cină. Putem combina mai multe ingrediente într-un mod foarte sănătos. Vă prezint o rețetă de salată taco, cu un plus de savoare dat de pește și dressing de avocado și lipiile de taco.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 2 bucăți file de pește
  • 1 lime
  • 1 linguriță chimion
  • salată verde sau salată Romaine
  • 1 conservă fasole roșie
  • 150 g cheddar
  • 2 roșii
  • 2 lipii sau tortilla
  • sare
  • piper
  • Pentru dressing:
  • 1 avocado bine copt
  • 150 g iaurt
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 linguriță miere

MOD DE PREPARARE :

Pentru început pregătim peștele. Spălăm file-urile, dăm cu sare, piper, învelim în folie de aluminiu și punem la cuptor pentru 30-35 de minute.

În timp ce peștele se face la cuptor, rupem salata, clătim boabele de fasole, dăm brânza cheddar prin răzătoare, încălzim lipiile ca să devină crocante și le tăiem fâșii. Spălăm roșiile și le tăiem și pe ele fâșii.

Preparăm dressingul de avocado. Curățăm avocado, usturoiul și punem într-un blender. Mixăm până obținem o pastă cremoasă și asezonăm cu sare, piper, zeamă de lămâie.

Pe o farfurie punem un pat de salată verde, așeăm pe rând toate ingredientele, punem deasupra dressingul de avocado.

Amestecăm totul și servim.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.