CHIFTELUȚE DE MIEL CU MENTĂ

Dragi bucătărași trăsniți, carnea de miel este mai rar folosită la noi în țară, cel mai des se consumă carnea de pui și porc, așa că vă prezint o rețetă de chifteluțe din carne de miel tocată cu mentă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 500 g carne tocată de miel
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe chimion
  • 1 linguriță chilli
  • 2 linguri mentă tocată
  • 1 lingură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Carnea de miel o punem într-un bol și dăm prin răzătoare ceapa, zdrobim usturoiul și le adăugăm peste carne. Punem sare, menta tocată, piper, chilli, dacă vă place, verdețuri și amestecăm foarte bine. Punem și două linguri pentru a lega compoziția și după lăsăm la frigider timp de jumătate de oră. Formăm chiftelele, le prăjim în ulei încins până când formează o crustă.

Tapotăm cu servețele de hârtie să absoarbă uleiul și servim cu sos.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.