CROQUE MONSIEUR
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun să incercați croque monsieur, un sandviș clasic franțuzesc, cu șuncă și brânză, foarte gustos, ideal pentru micul dejun sau cină.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 linguri unt
- o cană lapte
- 3 linguri făină
- o pâine
- muștar Dijon
- șuncă presată
- parmezan ras
- brânză Gruyere
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Într-un vas topim untul și adăugăm făină peste, laptele îl dăm în clocot și turnăm peste amestecul de unt cu făină și amestecăm cu un tel. Punem sare, cimbru, piper și mai lăsăm la fiert încă 2-3 minute.
Scoatem aproape tot miezul pâinii și ungem cu muștar. Punem feliile de șuncă, brânza gruyere rasă, punem pe o tavă și dăm la cuptor până când se topește brânza .
Turnăm sosul de lapte peste, presărăm brânză, parmezan ras și mai punem la cuptor pentru încă 10 minute.
Lăsăm să se răcească și servim.
Poftă bună, dragi bucătărași!