MACAROANE CU BRÂNZĂ ȘI ȘUNCĂ
Dragi bucătărași trăsniți, macaroanele cu brânză si șuncă sunt un fel de mâncare foarte sățios, gustos și ușor de făcut. Atunci când nu știți ce să mai gătiți, vă recomand să le incercați. Nu veți regreta.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 1 pachet paste
- 400 ml lapte
- 150 ml smântână lichidă
- 200 g cheddar
- 50 g parmezan
- 50 g unt
- 300 g bacon sau șuncă
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare și lăsăm până când dă în clocot.
Într-o tigaie călim șunca în unt până când se rumenește. Punem restul de unt, smântâna lichidă și laptele. Când amestecul începe să dea în clocot, dăm focul mai mic și punem parmezanul. Amestecăm, punem sare, piper și lăsăm sosul până când se îngroașă.
Peste sos punem macaroanele, amestecăm, punem amestecul într-un vas yena, presărăm parmezan deasupra și lăsăm la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Scoatem din cuptor și servim.
Poftă bună!