PIEPT DE PUI CU SOS DE ALUNE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un fel de mâncare din bucătăria chinezească și anume piet de pui cu sos de alune. Este o mâncare condimentată, foarte gustoasă, combinația de dulce acrișor este perfectă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g piept de pui
- 2 lingurițe unt de arahide
- 1/2 cană apă
- 4 lingurițe oțet
- 4 lingurițe sos de soia
- fulgi de ardei iute
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță ghimbir ras
- 2 linguri ulei
- 2-3 fire ceapă verde
- piper
- sare
- orez pentru servit
MOD DE PREPARARE:
Curățăm pipetul de pui, îl tăiem fâșii sau cubulețe, depinde cum preferați și îl aromatizăm cu sare și piper. Pe foc punem la călit în ulei ghimbirul și usturoiul, lăsăm puțin și adăugăm peste și pieptul de pui. Sotăm până se rumenește carnea, iar într-un bol amestecăm untul de arahide cu apa, oțetul, ardeiul iute, sos de soia.
Peste pieptul de pui adăugăm amestecul de unt de arahide, dăm focul mai mic și lăsăm la fiert timp de 10-15 minute. Când carnea s-a frăgezit, atunci sosul este gata,
Oprim focul și servim cu orez. Este foarte rapid de făcut și delicios.
Poftă bună!