BRUSCHETE CU TON
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun drept gustare între mese sau ca cină ușoară să incercați bruschetele cu ton. Mie îmi plac foarte mult.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 baghete
- unt
- 1 roșie mare
- 200 g ton în suc propriu
- 40 g mozzarella sau cașcaval
- sare
- piper
- 2 linguri pastă (pate) de ton
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- Opțional: verdeață pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Pentru început dăm cuptorul la 180 de grade să se încălzească.
Tăiem baghetele în jumătate si ungem cu puțin unt.
Tăiem roșiile cubulețe, scurgem tonul de lichid și într-un bol punem roșia, tonul, piper, sare, zeamă de lămâie și amestecăm totul foarte bine până când s-au imbinat și mărunțit toate ingredientele.
Pe fiecare jumătate de baghetă punem un strat gros de compoziție, deasupra mozzarella și băgăm la cuptor baghetele pe o tavă tapetată cu foaie de copt pentru 10-15 minute.
Poftă bună, dragi bucătărași!