BRUSCHETE CU TON

Dragi bucătărași trăsniți, vă propun drept gustare între mese sau ca cină ușoară să incercați bruschetele cu ton. Mie îmi plac foarte mult.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 baghete
  • unt
  • 1 roșie mare
  • 200 g ton în suc propriu
  • 40 g mozzarella sau cașcaval
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pastă (pate) de ton
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • Opțional: verdeață pentru decor

MOD DE PREPARARE:

Pentru început dăm cuptorul la 180 de grade să se încălzească.

Tăiem baghetele în jumătate si ungem cu puțin unt.

Tăiem roșiile cubulețe, scurgem tonul de lichid și într-un bol punem roșia, tonul, piper, sare, zeamă de lămâie și amestecăm totul foarte bine până când s-au imbinat și mărunțit toate ingredientele.

Pe fiecare jumătate de baghetă punem un strat gros de compoziție, deasupra mozzarella și băgăm la cuptor baghetele pe o tavă tapetată cu foaie de copt pentru 10-15 minute.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.