CELE MAI BUNE SFATURI ÎN BUCĂTĂRIE

Dragi bucătărași trăsniți, multe gospodine petrec foarte mult timp în bucătărie, tocmai pentru că nu cunosc anumite trucuri, care să le ușureze munca. Iată câteva sfaturi extrem de utile în bucătărie.

1.Putem scoate sâmburii vișinelor sau cireșelor cu ajutorul unor agrafe de birou, de păr sau ac de siguranță.

2. Pentru ca oladiile din dovlecei să își mențină forma în timpul prăjirii, trebuie să dăm dovleceii prin răzătoare, să îi dăm prin sare și să îi lăsăm să stea într-o strecurătoare timp de 30 de minute pentru a lăsa suc.

3. Pentru a evita înăcrirea laptelui, punem în borcan câteva frunze de hrean.

4. Verdeața nu o tocăm cu cuțitul, ci o ruoem cu mâna deoarece își pierde uleiurile esențiale.

5. Pentru a face ca peștele marinat acasă să fie elastic și să nu se mai rupă, ungem peștele înainte de marinat cu ulei de măsline.

6.Sărăm ciupercile de pădure la sfârșit pentru a nu absorbi sare în exces.

7.Pentru a menține proaspete ouăle, trebuie să fie depozitate cu vârful în jos pentru a nu deteriora buzunarul de aer pe care îl au.

8. Obținem o ompletă pufoasă daco batem ouăle cu apă cu gheață. Este de ajuns o lingură de apă la două ouă.

9. Pentru a obține o carne mai suculentă și mai moale, o punem înainte de coacere în apă clocotită pentru câteva secunde.

10. Dacă preferați castraveții mai crocanți, cel mai bine îi înmuiem în apă timp de minim 2 ore înainte să îi marinăm.

11. Pentru a scoate mai ușor checul sau cozonacul din formă, presărăm tava cu griș.

12. Căpșunile se congelează cel mai bine cu zahăr pentru a-și păstra forma.

13. Ceaiul nu se infuzează prea mult pentru că începe să aibă un gust amar. Infuzăm ceaiul verde 2-3 minute, iar cel negru 3-5 minute.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.