CROCHETE DE CARTOFI CU CAȘCAVAL
Dragi bucătărași trăsniți, crochetele de cartofi cu cașcaval sunt excelente ca și garnitură sau gustare alături de un pahar de bere. Pe scurt acest preparat se poate găti pentru orice ocazie, fiind și foarte rapid de făcut.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 250 g cartofi fierți
- 25 g parmezan
- 1 linguriță verdeață tocată
- sare
- piper
- cașcaval
- 1 ou
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de pesmet
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a fierbe cartofii cu tot cu coajă, iar atunci când se răcesc îi curățăm și pasăm.
Cartoful pasat îl amestecăm cu sare, piper, parmezan ras, verdeață și pesmet pentru a se lega foarte bine compoziția.
Începem să formăm biluțe din această compoziție, în mijloc punem câte un cubuleț de cașcaval și sigilăm.
Dăm crochetele prin făină, ou, pesmet și le prăjim în ulei încins până când capătă o culoare aurie.
Poftă bună!