SALATĂ DE BOEUF DE POST
Dragi bucătărași trăsniți, dacă vă place salata de boeuf, vă prezint o rețetă, pe care o puteți prepara și când țineți post. Înlocuim carnea cu ciupercile și folosim maioneză vegetală.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 1 țelină mică
- 2 rădăcini păstârnac
- 200 g castraveți murați
- 200 g gogoșar murat
- 250 g ciuperci
- 100 g mazăre
- sare
- piper
- 1 lingură muștar
- maioneză vegetală
MOD DE PREPARARE :
Spălăm legumele și le punem într-o oală la fiert în apă cu sare, toate întregi.
După ce s-au fiert, le lăsăm să se răcească, cuățăm cartofii de coajă, tăiem legumele cubulețe și le dăm prin răzătoare. Tocăm gogoșarii, castraveții, ciupercile le tăiem cubulețe și dăm în clocot mazărea în caz că este congelată.
Punem toate legumele într-un vas mai mare, adăugăm sare, piper, muștar, maioneză, zeamă de lămâie și amestecăm după gust.
Punem la frigider pentru câteva ore și după savurăm.
Poftă bună, dragi bucătărași!