CARTOFI CROCANȚI LA CUPTOR
Dragi bucătărași trăsniți, cu siguranță că nu există om căruia sa nu-i placă cartofii prăjiți. Eu, sunt mare fan. Vă propun o rețetă delicioasă de cartofi crocanți la cuptor, o variantă sănătoasă a celor prăjiți.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg cartofi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia
- 1 linguriță pudră de usturoi
- parmezan ras (opțional)
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a curăța cartofii, îi tăiem pe lungime pai, sau în sferturi dacă vreți să fie tip wedges. Scurgem apa și tapetăm cartofii cu șervețele de hârtie.
Amestecăm într-un bol 2 linguri de ulei, piper, sare, usturoi pudră, boia și punem tot amestecul peste cartofi . Amestecăm totul cu mâinile pentru a ajunge compoziția pe fiecare cartof.
Punem toți cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt . Punem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 190-200 de grade. În timp ce sunt la cuptor îi ai întoarcem din când în când pentru a se face pe toate părțile și pentru a deveni crocanți.
După ce îi scoatem de la cuptor presărăm parmezan sau brânză rasă și îi servim simpli sau ca și garnitură.
Poftă bună, dragi bucătărași!