CARTOFI CROCANȚI LA CUPTOR

Dragi bucătărași trăsniți, cu siguranță că nu există om căruia sa nu-i placă cartofii prăjiți. Eu, sunt mare fan. Vă propun o rețetă delicioasă de cartofi crocanți la cuptor, o variantă sănătoasă a celor prăjiți.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • parmezan ras (opțional)

MOD DE PREPARARE :

Începem prin a curăța cartofii, îi tăiem pe lungime pai, sau în sferturi dacă vreți să fie tip wedges. Scurgem apa și tapetăm cartofii cu șervețele de hârtie.

Amestecăm într-un bol 2 linguri de ulei, piper, sare, usturoi pudră, boia și punem tot amestecul peste cartofi . Amestecăm totul cu mâinile pentru a ajunge compoziția pe fiecare cartof.

Punem toți cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt . Punem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 190-200 de grade. În timp ce sunt la cuptor îi ai întoarcem din când în când pentru a se face pe toate părțile și pentru a deveni crocanți.

După ce îi scoatem de la cuptor presărăm parmezan sau brânză rasă și îi servim simpli sau ca și garnitură.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.