CHIFTELUȚE DE PUI CU SOS BUFFALO
Dragi bucătărași trăsniți, chifteluțele sunt mereu o alegere foarte bună atunci când aveți carne tocată de orice tip. Dacă v-ați plictisit de gustul clasic, adăugați sos buffalo-iute pentru un plus de savoare.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 500 g piept de pui sau de curcan
- 1/2 cană pesmet
- 1 ou
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță paprika
- sare
- piper
- verdeață
- 1/2 cană sos iute (Buffalo)
MOD DE PREPARARE :
Într-un bol amestecăm carnea tocată cu ou, pesmet , ceapă, usuturoi tocate mărunt, morcov dat prin răzătoare, verdeață, piper, sare, paprika și amestecăm cu mâna până se îmbină toate ingredientele.
Cu ajutorul unei lingurițe facem chiftelele de mărimi potrivite și le modelăm cu ajutorul mâinilor puțin umezite.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt punem chifteluțele, băgăm la cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute până când chifteluțele s-au rumenit frumos , le socatem, punem sos iute și savurăm alături de garnitura preferată.
Poftă bună, dargi bucătărași!