MÂNCARE DE LINTE CU CÂRNAȚI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o mâncare de linte cu cârnați, foarte nutritivă și gustoasă, potrivită atât în sezonul rece, cât și în zilele răcoroase de primăvară.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2-3 tulpini de țelină
- 1 linguriță chimion
- 2 căței de usturoi
- 400 g linte verde sau maro
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- sare
- piper
- 300 g cârnați afumați
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 2 linguri pastă de tomate
- pătrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE :
În apă rece punem lintea la înmuiat timp de 30 de minute. Între timp tocăm mărunt usturoiul, ceapa, țelina, morcovul și tăiem cârnații felii mai groase.
Într-un vas călim în puțin ulei legumele, unde mai adăugăm chimionul și cimbrul. Mai adăugăm și cârnații și lăsăm pe foc până când se rumenesc.
Adăugăm lintea, apă cât să o acopere, o foaie de dafin și lăsăm la fiert până când a scăzut lichidul din vas. Adăugăm sosul de roșii, mai lăsăm la fiert 15 minute, închidem focul, punem zeamă de lămâie, pătrunjel tocat și servim.
Poftă bună, dragi bucătărași! Această ,mâncare este delicioasă!