FRITTATA-OMLETĂ ITALIENEASCĂ PUFOASĂ
Dragi bucătărași trăsniți, omleta este populară peste tot în lume. Se prepară în diferite moduri: cu brânză, cu șuncă, cu legume, simplă, etc .Pentru astăzi vă prezint o rețeta de omletă italienească care are ca ingredient cheie, smântâna lichidă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 ouă
- sare
- piper
- ulei de măsline
- smântână lichidă
- legume proaspete
- bacon
MOD DE PREPARARE :
Pentru început preîncălzim cuptorul la 190 de grade .
Spargem ouăle într-un bol și le batem cu un tel. Adăugăm smântână lichidă, sare, ulei de măsline, și amestecăm totul până când se formează bule, doar așa o să iasă pufoasă omleta.
Puteți adăuga legume, bacon cașcaval, tot ce doriți. Punem amestecul într-un vas care se poate pune la cuptor.
Mai întâi punem omleta pe aragaz până când începe să se rumenească pe margini și după o introdcem la cuptor pentru aproximativ 7 minute.
Omleta se umflă la cuptor și o să fie foarte pufoasă.
Servim cu brânza, roșii sau ce vă place.
Poftă bună!