CHIFTELUȚE INDIENE DE CEAPĂ
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o alternativă la rețeta clasică de chiftele, și anume chifteluțe indiene de ceapă. Sunt o alegere bună pentru persoanele vegetariene sau pentru cei care țin post. Acestea se pot servi ca aperitiv sau ca o gustare deosebită.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 1 ceapă albă
- 2 cepe roșii
- 2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță ghimbir pudră
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță boia
- sare, piper
- 70 ml apă
- 1/2 linguriță bicarbonat
- pătrunjel
- 100 g făina
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE :
Curățăm, tăiem ceapa joulien, pisăm usturoiul și adăugăm totul într-un bol peste care punem făină, bicarbonat , verdeță, condimente, apă și amestecăm foarte bine .
Trebuie să acoperim complet ceapa cu panada formată din făină, condimente și apă.
Formăm chifteluțele cu mâna umedă și le prăjim în baie de ulei sau la cuptor, în funcție de preferință.
Dacă le-ați făcut în ulei, trebuiesc tapotate cu prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul.
Servim cu sosul preferat sau salată de roșii, castraveți.
Poftă bună, dragi bucătărași!