FRIȘCĂ DE COCOS
Dragi bucătărași trăsniți, frișca este un ingredient de bază când vine vorba de deserturi. Ce ne facem când vrem să folosim frișca, dar ținem post sau suntem vegetarieni? Frișca de cocos este cea mai bună alegere. Este gustoasă, aromată, cremoasă și fină.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 ml lapte de cocos
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 lingură zahăr
MOD DE PREPARARE:
Înainte de a prepara frișca, trebuie neapărat să lăsăm pentru 12 ore laptele la frigider. Trebuie să umblăm cu grijă cu conservele pentru că apa se separă de partea cremoasă și trebuie să o scurgem pentru că nu avem nevoie de apa din lapte.
După ce am înlăturat apa, punem laptele într-un bol și mixăm câteva minute.
Adăugăm și zahărul, vanilia și continuăm să mixăm până când capătă consistență și volum.
Cu siguranță o să iasă un tort de minune cu această frișcă.
Poftă bună!