CLĂTITE JAPONEZE
Dragi bucătărași trăsniți, clătitele sunt un desert preferat de multă lume, atât cele dulci cât și cele sărate. Astăzi, vă propun să incercați clătitele japoneze, care sunt puțin diferite de cele americane prin textură, cele japoneze fiind mult mai pufoase și cu mult mai mult volum.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 100 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 ou
- 3 lingurițe zahăr
- 70 ml lapte
- 2 lingurițe ulei
- 1/2 linguriță vanilie
- Topping:
- fructe proaspete
- miere
- sirop de arțar
- unt de arahide
- frișcă
MOD DE PREPARARE :
Într-un bol punem praful de copt și făina, iar în alt vas batem oul cu vanilia și zahărul până când începe să facă spumă. După ce a început să facă spumă, adăugăm uleiul și laptele treptat în timp ce amestecăm continuu.
Turnăm amestecul de lapte cu ou în celălalt bol cu făina și amestecăm cu un tel sau un mixer.
Facem clătitele într-o tigaie cu puțin ulei . Când face clătita pe o parte bule, o întoarcem. Punem ce topping dorim și servim. Mie îmi plac aceste clătite să le servesc cu miere, dar puteți și cu dulceață, ciocolată.
Poftă bună!