FICĂȚEI LIONEZI
Dragi bucătărași trăsniți, ficățeii sunt o sursă importantă de fier și proteine. Astăzi vă prezint o rețetă de ficăței franțuzești cu vin alb și ceapă la cuptor.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 g ficăței
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 300 ml vin alb
- 3 cepe
MOD DE PREPARARE:
Spălăm, curățăm ficățeii, îi dăm cu piper, sare, ulei, amestecăm bine, îi punem într-o tavă și dăm la cuptor pentru 15 minute.
Cât timp stau ficățeii la cuptor tăiem ceapa joulien, desfacem vinul și punem peste ficăței și ceapa și vinul. Amestecăm și dăm la cuptor pentru încă 15-20 de minute până când se evaporă alcoolul, ceapa este rumenită și ficățeii făcuți bine.
Servim cu salată, poftă bună!