OSTROPEL DE ARIPIOARE DE PUI
Dragi bucătărași trăsniți, ostropelul este o mâncare, ce ne aduce aminte de copilărie. Combinația dintre sos roșu, carne, usutroi, ceapă și verdeață este delicioasă. Vă prezint o rețetă de ostropel de aripioare de pui ca la mama acasă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg aripioare de pui
- 2 cepe
- 400 g roșii cubulețe
- foi de dafin
- sare
- piper
- cimbru
- 4-5 căței de usturoi
- 1/2 pahar de vin
- câteva linguri de ulei
- 2 căni supă de pui sau apă
- mămăligă pentru servit
MOD DE PREPARARE :
Pentru început spălăm și curățăm aripioarele. Tocăm și călim ceapa și usturoiul câteva minute, apoi punem vinul și aripioarele.
După ce se evaporă vinul, punem supa de pui, apa, sare, piper, cimbru și frunze de dafin. Acoperim cu un capac și lăsăm la fiert 20 de minute. Punem cubulețele de roșii și mai lăsăm pe foc până când sunt făcute aripioarele de pui. Dacă vreți să fie și mai usturoiat punem 2 căței de usutroi la final.
Cea mai bună combinație este ostropel cu mămăligă, delicios.
Poftă bună!