PULPE DE PUI CU SMÂNTÂNĂ ȘI CIUPERCI
INGREDIENTE UTILIZATE :
Dragi bucătărași trăsniți, pentru astăzi vă propun o rețetă de pulpe de pui cu sos de smântână și ciuperci. Este o mâncare clasică, ce poate fi servită la masa de prânz sau pentru o cină în familie.
- 2-3 pulpe de pui întregi
- sare
- piper
- câteva linguri de făină
- 1/2 pahar de vin
- 2 linguri unt
- 10 ciuperci
- 3 căței de usturoi
- 1 cană supă de pui sau apă
- 150 ml smântână lichidă
- verdeață pentru decor
MOD DE PREPARARE :
Curățăm, spălăm, ștergem cu prosop de hârtie pulpele de pui. Amestecăm într-un bol făină cu piper, sare și dăm pulpele prin acest amestec și le punem într-o tigaie cu unt.
După ce s- au rumenit punem supa de pui, vinul, acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic până când s-au pătruns pulpele. Călim într-o altă tigaie ciupercile cu usturoiul cu piper și sare. Turnăm smântâna lichidă, punem o lingură de făină și amestecăm. După ce s-a îngroșat puțin sosul punem pulpele peste sos și amestecăm.
Poftă bună!