PULPE DE PUI CU SMÂNTÂNĂ ȘI CIUPERCI

INGREDIENTE UTILIZATE :

Dragi bucătărași trăsniți, pentru astăzi vă propun o rețetă de pulpe de pui cu sos de smântână și ciuperci. Este o mâncare clasică, ce poate fi servită la masa de prânz sau pentru o cină în familie.

  • 2-3 pulpe de pui întregi
  • sare
  • piper
  • câteva linguri de făină
  • 1/2 pahar de vin
  • 2 linguri unt
  • 10 ciuperci
  • 3 căței de usturoi
  • 1 cană supă de pui sau apă
  • 150 ml smântână lichidă
  • verdeață pentru decor

MOD DE PREPARARE :

Curățăm, spălăm, ștergem cu prosop de hârtie pulpele de pui. Amestecăm într-un bol făină cu piper, sare și dăm pulpele prin acest amestec și le punem într-o tigaie cu unt.

După ce s- au rumenit punem supa de pui, vinul, acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic până când s-au pătruns pulpele. Călim într-o altă tigaie ciupercile cu usturoiul cu piper și sare. Turnăm smântâna lichidă, punem o lingură de făină și amestecăm. După ce s-a îngroșat puțin sosul punem pulpele peste sos și amestecăm.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.