CHIFTELUȚE DE OREZ CU BACON ȘI MOZZARELLA

Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o rețetă de chifteluțe de orez cu bacon și mozzarella, o specialitate italienească, foarte gustoase, preferate de familia mea, în special de cei mici.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 lingurițe ulei
  • 2 lingurițe unt
  • 1 ceapă
  • 150 g bacon
  • 250 g orez
  • 1/2 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • 100 g mazăre
  • pătrunjel
  • 150 g parmezan
  • 150 g mozzarella
  • făină
  • 2 ouă
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE :

Călim în unt ceapa tocată mărunt, călim în aceeași tigaie și baconul, amestecăm bine, punem vinul și orezul, iar după ce vinul o să se evapore, punem încă o cană de apă și lăsăm la fiert. Amestecăm bine pe parcurs și dacă mai este nevoie mai adăugăm apa. Lăsăm să fiarbă până se face orezul.

Punem și mazărea , mai lăsăm pe foc 2-3 minute și după mai punem pătrunjel, parmezan și amestecăm foarte bine.

Mozzarella tăiată bucățele o punem într-un castronel.

Formăm bile cu mâna umedă și în mijloc punem câte un cubuleț de mozzarella.

Dăm chifteluțele prin făină, ou, pesmet și le prăjim în ulei.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.