CHIFTELUȚE DE OREZ CU BACON ȘI MOZZARELLA
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o rețetă de chifteluțe de orez cu bacon și mozzarella, o specialitate italienească, foarte gustoase, preferate de familia mea, în special de cei mici.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 lingurițe ulei
- 2 lingurițe unt
- 1 ceapă
- 150 g bacon
- 250 g orez
- 1/2 pahar de vin
- sare
- piper
- 100 g mazăre
- pătrunjel
- 150 g parmezan
- 150 g mozzarella
- făină
- 2 ouă
- pesmet
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE :
Călim în unt ceapa tocată mărunt, călim în aceeași tigaie și baconul, amestecăm bine, punem vinul și orezul, iar după ce vinul o să se evapore, punem încă o cană de apă și lăsăm la fiert. Amestecăm bine pe parcurs și dacă mai este nevoie mai adăugăm apa. Lăsăm să fiarbă până se face orezul.
Punem și mazărea , mai lăsăm pe foc 2-3 minute și după mai punem pătrunjel, parmezan și amestecăm foarte bine.
Mozzarella tăiată bucățele o punem într-un castronel.
Formăm bile cu mâna umedă și în mijloc punem câte un cubuleț de mozzarella.
Dăm chifteluțele prin făină, ou, pesmet și le prăjim în ulei.
Poftă bună, dragi bucătărași!