ȘTRUDEL CU NUCĂ ȘI MERE

Dragi bucătărași trăsniți, inevitabil atunci când simt mirosul de ștrudel cu nucă și mere, îmi aduc aminte de bunica mea, care făcea niște ștrudele excelente. Vă impărtășesc și vouă rețeta.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 4 mere
  • 150 g nucă
  • 3 lingurițe unt
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 albuș de ou

MOD DE PREPARARE :

Curățăm merele, le tăiem în bucățele mici și într-un recipient punem zahăr, unt, scorțișoară și foarte puțină apă. Amestecăm și punem pe foc . Lăsăm până când zahărul se topește și călim în acest sos merele până când se acoperă complet cu zahăr.După ce oprim focul adăugăm nucă.

Aluatul de foitaj îl desfacem și îl tăiem pătrățele sau dreptunghiuri. Punem pe fiecare pătrat câte o lingură de compoziție și deasupra punem o altă bucată de foitaj și lipim capetele unul de altul cu ajutorul unei furculițe. Ungem cu albuș de ou și punem ștrudelele într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Punem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 de grade.

După ce s-au făcut punem deasupra zahăr vanilat și servim.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.