BUDINCĂ DE OREZ CU VANILIE ȘI FRIȘCĂ
Dragi bucătărași trăsniți, budinca de orez cu lapte, este un desert clasic al copilăriei noastre. Eu vă propun să incercați o rețetă diferită a acestei budinci, care sunt convins că o să vă placă cel puțin la fel de mult, budinca de orez cu frișcă și vanilie.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 linguriță unt
- 100 g orez
- 1 lingură zahăr alb
- 2 lingurițe zahăr brun
- 500 ml lapte
- 1 păstaie de vanilie
- 3 lingurițe frișcă
- fructe de pădure sau fulgi de cocos pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Pentru început spălăm orezul în apă rece, tăiem păstaia de vanilie pe jumătate și răzuim semințele cu ajutorul unui cuțit.Punem la fiert, laptele cu zahăr și semințele de vanilie, iar când laptele a început să dea în clocot adăugăm orezul fără apă.
Lăsăm la fiert timp de aproximativ 15 minute în timp ce amestecăm continuu să nu se lipească orezul de fundul vasului. După ce s-a fiert orezul, orpim focul, adăugăm o linguriță de unt și amestecăm.
Decorăm cu frișcă, fructe , migdale, fulgi de cocos, cu ce preferați voi.
Poftă bună, dragi bucătărași !