NEGRESĂ CU GLAZURĂ DE CACAO DE POST

Dragi bucătărași trăsniți, postul este foarte important pentru toți credincioșii, insă în timpul lui suntem privați de multe delicii culinare. Pentru a trece mai ușor această perioadă, m-am gândit să vă prezint o rețetă de desert de post, și anume negresă cu glazură de cacao.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 250 g zahăr
  • 250 ml apă minerală
  • 125 ml ulei
  • 4 linguri gem sau dulceață
  • 4 linguri cacao
  • 100 g nuci mărunțite
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g făină
  • Pentru glazură:
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă fierbinte

MOD DE PREPARARE :

Punem într-un bol mai amre zahărul, făina, praful de copt, uleiul și amestecăm cu ajutorul unui mixer până când obținem o pastă omogenă. Punem în cremă nuci și dulceață și încorpotăm cu ajutorul unei spatule.

Punem într-o tavă toată compoziția și băgăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 160 de grade, până când se înegrește uniform.

Glazura o facem amestecând cacaua, cu zahăr pudră, și puțin ulei călduț. Amestecăm până când începe să devină omogen, mai adăugăm 3 linguri de apă clocotită și amestecăm.

După ce s-a răcit prăjitura punem glazura și decorăm cu nucă sau nucă de cocos.

Poftă bună, iubitori de dulce!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.