NEGRESĂ CU GLAZURĂ DE CACAO DE POST
Dragi bucătărași trăsniți, postul este foarte important pentru toți credincioșii, insă în timpul lui suntem privați de multe delicii culinare. Pentru a trece mai ușor această perioadă, m-am gândit să vă prezint o rețetă de desert de post, și anume negresă cu glazură de cacao.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 250 g zahăr
- 250 ml apă minerală
- 125 ml ulei
- 4 linguri gem sau dulceață
- 4 linguri cacao
- 100 g nuci mărunțite
- 1 plic praf de copt
- 400 g făină
- Pentru glazură:
- 6 linguri zahăr pudră
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apă fierbinte
MOD DE PREPARARE :
Punem într-un bol mai amre zahărul, făina, praful de copt, uleiul și amestecăm cu ajutorul unui mixer până când obținem o pastă omogenă. Punem în cremă nuci și dulceață și încorpotăm cu ajutorul unei spatule.
Punem într-o tavă toată compoziția și băgăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 160 de grade, până când se înegrește uniform.
Glazura o facem amestecând cacaua, cu zahăr pudră, și puțin ulei călduț. Amestecăm până când începe să devină omogen, mai adăugăm 3 linguri de apă clocotită și amestecăm.
După ce s-a răcit prăjitura punem glazura și decorăm cu nucă sau nucă de cocos.
Poftă bună, iubitori de dulce!