TARTĂ CU MERE

Dragi bucătărași trăsniți, tarta cu mere este un desert deosebit de gustos și parfumat, combinația de aluat fin ,unt, vanilie și coniac/lichior, fiind irezistibilă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 5 mere
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 100 ml coniac sau lichior din mere
  • 1 păstaie de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Pentru început curățăm merele și le tăiem în sferturi, sau le puteți da și prin răzătoare, fiecare cum dorește.

Într-o tigaie adăugăm coniacul și zahărul, lăsăm pe foc până se evaporă alcoolul și apoi adăugăm untul, semințele din păstaia de vanilie și merele. Amestecăm până se topește untul și merele sunt acoperite cu zahărul topit.

Punem pe masă făină și întindem foaia de foitaj mai mare ca tava în care facem tarta.

Punem foaia în tavă, turnăm compoziția de mere, acoperim deasupra cu fâșii de aluat de foitaj și punem la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

După ce s-a răcit tăiem tarta și servim. O delicatesă!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.