CHEC CU DOVLECEI

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de chec aperitiv, ce poate fi o idee bună pentru un mic dejun sănătos sau pentru pachetul de serviciu sau școală. Este foarte bun și cu siguranță va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 dovlecei medii
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 ouă
  • 150 g cașcaval
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • verdeață (mărar sau pătrunjel)

MOD DE PREPARARE :

Cuățăm dovleceii și îi dăm prin răzătoare, presărăm sare și piper. Îi lăsăm să intre sarea cu piperul în ei și să își lase apa pe care o scurgem cu ajutorul unui tifon.

Făina o amestecăm cu un praf de sare și un praf de copt , iar separat batem ouăle cu laptele, uleiul și adăugăm ingredientele uscate. Încorporăm cașcavalul ras și dovlecelul. Adăugăm verdeață, piper și sare după gust și turnăm compoziția într-o tavă de chec unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

Punem la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute și servim .

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.