CHEC CU DOVLECEI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de chec aperitiv, ce poate fi o idee bună pentru un mic dejun sănătos sau pentru pachetul de serviciu sau școală. Este foarte bun și cu siguranță va fi pe placul tuturor.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 dovlecei medii
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 ouă
- 150 g cașcaval
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- sare
- piper
- verdeață (mărar sau pătrunjel)
MOD DE PREPARARE :
Cuățăm dovleceii și îi dăm prin răzătoare, presărăm sare și piper. Îi lăsăm să intre sarea cu piperul în ei și să își lase apa pe care o scurgem cu ajutorul unui tifon.
Făina o amestecăm cu un praf de sare și un praf de copt , iar separat batem ouăle cu laptele, uleiul și adăugăm ingredientele uscate. Încorporăm cașcavalul ras și dovlecelul. Adăugăm verdeață, piper și sare după gust și turnăm compoziția într-o tavă de chec unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
Punem la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute și servim .
Poftă bună, dragi bucătărași!