FRAPPE CU CARAMEL
Dragi bucătărași trăsniți, de fiecare dată când merg la restaurant, fie iarnă sau vară eu comand frappe și mai ales frappe cu caramel. ȘI dacă vă place și vouă frappe-ul, vă prezint o rețetă pe care o puteți face și voi acasă. Vă asigur că o să iasă perfect.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 linguriță cafea instant
- 2 lingurițe zahăr
- apă rece
- gheață
- lapte 5% grăsime
- frișcă
- topping caramel/ ciocolată
MOD DE PREPARARE:
Pentru a face un frappe ca la carte avem nevoie de un dispozitiv special pentru spumare de cafea , dar dacă aveți espressor cu siguranță aveți și acest dispozitiv. În caz că nu aveți, mai există o variantă, blenderul vertical.
Punem într-un pahar mai mare și rezistent 2 degete de apă rece, o măsură de cafea instant și 2 lingurițe de zahăr. Mixăm cu dispozitivul de spumare sau mixerul până când cantitatea se dublează. Adăugăm treptat câte puțin lapte și continuăm să amestecăm. Cel mai important este să mixăm bine si să folosim lapte gras . Punem gheță, frișcă, topping de caramel și servim.
Poftă bună, dragi bucătărași!