PIEPT DE RAȚĂ CU PRUNE CONDIMENTATE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă inspirată din bucătăria chinezească, rață cu prune condimentate. Combinația dintre gustul dulce acrișor al prunelor combinat cu gustul pieptului rață este extraordinară.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 6 prune
- 2cm bucata de ghimbir proaspat, curatata si taiata fin
- 1 anason
- 1 ardei iute, fara seminte si fin feliat
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lime – coaja si sucul
- 4buc piept de rata
- 2 lingurite condimente chinezesti
MOD DE PREPARARE :
Pentru început spălăm prunele, le scoatem sâmburii și le tăiem bucățele. Le punem într-o cratiță cu anasonul, ardeiul iute, ghimbirul, și sucul de lămâie cu coaja. Lăsăm șla foc mic, amestecăm și lăsăm să se gătească cu un capac deasupra timp de 10-15 minute până când se înmoaie prunele.
Preparăm carnea și presărăm condimente chinezești și sare. Gătim rața într-o tigaie cu pielea în jos timp de aproximativ 8 minute, după punem tigaia în cuptor la 180 de grade și mai lăsăm la gătit încă 8 minute.
Punem într- o farfurie prunele făcute anterior, pipetul de rață la cuptor și savurăm.
Poftă bună, dragi bucătărași trăsniți!