Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă inspirată din bucătăria chinezească, rață cu prune condimentate. Combinația dintre gustul dulce acrișor al prunelor combinat cu gustul pieptului rață este extraordinară.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 6 prune
  • 2cm bucata de ghimbir proaspat, curatata si taiata fin
  • 1 anason
  • 1 ardei iute, fara seminte si fin feliat
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lime – coaja si sucul
  • 4buc piept de rata
  • 2 lingurite condimente chinezesti

MOD DE PREPARARE :

Pentru început spălăm prunele, le scoatem sâmburii și le tăiem bucățele. Le punem într-o cratiță cu anasonul, ardeiul iute, ghimbirul, și sucul de lămâie cu coaja. Lăsăm șla foc mic, amestecăm și lăsăm să se gătească cu un capac deasupra timp de 10-15 minute până când se înmoaie prunele.

Preparăm carnea și presărăm condimente chinezești și sare. Gătim rața într-o tigaie cu pielea în jos timp de aproximativ 8 minute, după punem tigaia în cuptor la 180 de grade și mai lăsăm la gătit încă 8 minute.

Punem într- o farfurie prunele făcute anterior, pipetul de rață la cuptor și savurăm.

Poftă bună, dragi bucătărași trăsniți!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.