PLĂCINTĂ CU HUMUS ȘI LEGUME

Dragi bucătărași trăsniți, plăcintele se pot pregăti cu diverse umpluturi: dulceață, brânză, carne, etc., pentru astăzi vă prezint o plăcintă crocantă cu foitaj, legume și humus.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 ceapă, tocată
  • 50g florete mici de broccoli
  • 1 ardei roșu, tăiat in bucăți
  • 1 ardei galben, tăiat in bucăți
  • 2 dovlecei, felii groase
  • 2 linguri de semințe de chimen
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 200g humus
  • 1 lămâie – coajă rasă
  • 2 linguri de coriandru proaspăt tocat
  • 375g aluat
  • 2 cartofi dulci mici, tăiați subțire
  • 1 gălbenuș de ou amestecat cu 1 lingură de lapte

MOD DE PREPARARE :

Într-o tigaie amestecăm broccoli, dovleceii, ardeiul, ceapa, semințele de chimen și uleiul timp de 30 de minute..

Dăm de pe foc și adăugăm humus, corinadru și coajă de lămâie. Încălzim cuptorul la 200 de grade și pe o foaie de foitaj întinsă pe masă adăugăm felii de cartofi dulci, dar lăsăm liberă aproximativ 5 cm din margine. După adăugăm compoziția făcută anterior, punem deasupra câteva roșioare tăiate.

Răsucim marginea să arate ca în poză, dăm puțin cu ou bătut și sare și băgăm la cuptor .

Lăsăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute și servim.

Puteți pune și mozzarella deasupra .

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.