SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI DULCI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint astăzi un fel de mâncare sănătos și gustos: supă cremă de cartofi dulci. Are un gust cremos, este foarte aromată, o idee grozavă pentru cină.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg cartofi dulci
- 1 ceapă
- ulei de măsline
- 1 morcov
- 2 tulpini țelină
- sare
- piper
- cimbru
- 1 linguriță chimion
- smântână lichidă
- verdeață pentru decor
MOD DE PREPARARE :
Curățăm și tăiem cartofii sub formă de cubulețe. Tocăm și morcovul, țelina, ceapa și punem toate legumele, dar fără cartofi într-o oală cu puțin ulei.
Călim legumele până li se schimbă culoarea, punem cartofii , turnăm 2 litri de apă și lăsăm la fiert până se înmoaie cartofii.
Punem sare, piper , chimion, cimbru și oprim focul după ce au fiert toate legumele. Lăsăm să se răcească 10 minute și după băgăm toată compoziția la blender , Adăugăm smântâna lichidă și blenduim până când obținem supa cremă.
Decorăm cu puțină verdeață și savurăm.
Dacă vreți ca supa să fie de post nu mai adăugați smântâna.
Poftă bună!