CIOCOLATĂ DE CASĂ CU ALUNE DE PĂDURE
Dragi bucătărași trăsniți, nicio ciocolată nu se compară cu cea făcută în casă, mai ales cea cu alune de pădure. Îmi aduce aminte de copilărie, de bunica mea, care făcea mereu această rețetă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 175 g zahăr
- 125 g unt
- 275 g lapte praf
- 50 g cacao
- 50 g alune de pădure
- 100 ml apă
MOD DE PREPARARE :
Într-un vas pe foc punem la fiert apa cu zahărul timp de 5 minute până când dă în clocot. Oprim focul și adăugăm untul care o să se topească instant.
Laptele praf îl amestecăm cu cacaoa și peste acest amestec adăugăm siropul făcut înainte.
Tragem la tigaie alunele de pădure și într-o tavă mai înaltă turnăm crema de ciocolată, presărăm alunele și dăm la rece pentru minim 4 ore până se întărește ciocolata.
Poftă bună!