DOVLECEI ÎN STIL ARĂBESC UMPLUȚI CU CARNE TOCATĂ

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de dovlecei, preparați în stil arăbesc, umpluți cu carne tocată și iaurt deasupra. Condimentele orientale fac diferența, iar gustul este de nedescris. Vă rog să îmi spuneți parerea voastră.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 8-10 dovlecei potriviți
  • sare
  • piper
  • 1 cană orez
  • 500 g carne tocată
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • pătrunjel
  • coriandru
  • chilli
  • 1 linguriță chimion
  • 250 ml sos de roșii
  • iaurt pentru servit

MOD DE PREPARARE :

Spălăm dovleceii și îi scobim cu o linguriță.

Călim ceapa tocată mărunt cu sare și piper. Ceapa o punem peste carnea tocată, adăugăm și orezul, condimentele și pătrunjelul. Amestecăm foarte bine , umplem dovleceii cu această compoziție dar nu până la capete deoarece orezul se va umfla și va ieși compoziția pe afară. Turnăm peste dovlecei sos de roșii și puțină apă, aproximativ jumătate de cană de apă.

Dăm la cuptor pentru aproximativ o oră jumătate .

Servim cu smântână sau aiurt pe deasupra, este delicios.

Poftă bună!

Spălați dovleceii și tăiați-le capetele. Scobiți miezul cu ajutorul unei lingurițe, având grijă să lăsați o margine de 1/2 cm.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.