DULCEAȚĂ DE CEAPĂ ROȘIE
Dragi bucătărași trăsniți, dulceața de ceapă roșie este o delicatesă franțuzească, gustoasă și rafinată. Poate fi servită ca atare, cât și împreună cu preparate din carne sau brânzeturi. Gustul dulce acrișor cu cel iute se combină perfect, sunt sigur că o să placă. Astept comentariile voastre.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g ceapă roșie
- 40 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare
- piper
- 1 lingură zahăr brun
- 2 linguri cremă sau reducție de oțet balsamic
MOD DE PREPARARE :
Pentru început spălăm, curățăm ceapa și o tăiem julien.
Într-o tigaie punem untul și uleiul, iar când untul s-a topit punem sare, piper și adăugăm și ceapa tăiată. Călim aproximativ 10 minute în timp ce mai amestecăm să se îmbine piperul și sarea cu ceapa.
După ce ceapa s-a înmuiat adăugăm zahărul și lăsăm la foc mic timp de aproximativ 8 minute, iar când zahărul începe să se caramelizeze adăugăm oțetul balsamic și amestecăm iar.
Această dulceață merge foarte bine cu sandwich-uri sau friptură.
Poftă bună!