PANDIȘPAN CU CĂPȘUNI
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun un pandișpan delicios și pufos, o alegere foarte bună dacă doriți să combinați fructele cu o prăjitură ușoară și rapid de făcut. Eu vă prezint o rețetă de pandișpan cu căpșuni, dar puteți alege orice fruct de sezon.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriță praf de copt
- 4 ouă
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 400 g căpșuni
- 1 plic zahăr vanilat
- zahăr pudră pentru decor
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a separa ouăle și batem albușurile până când se formează o spumă. Peste spumă adăugăm zahărul vanilat, jumătate din cantitatea de zahăr și mixăm până când se formează o spumă foarte tare.
Restul de zahăr și uleiul punem peste gălbenușuri și mixăm. Compoziția obținută o punem peste albuș, amestecăm, cernem făină și turnăm câte puțin lapte. Adăugăm praful de copt și amestecăm iar .
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția și deasupra punem căpșunile tăiate.
Dăm tava la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute și după ce este gata lăsăm puțin la răcit dăm cu zahăr pudră și savurăm.
Poftă bună!