SPAGHETE CU ANȘOA ȘI USTUROI

Dragi bucătărași trăsniți, de fiecare dată când nu știm ce să gătim, pastele ne scot din încurcătură. Vă propun să incercați spaghete cu anșoa și usturoi, mie personal îmi plac foarte mult.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 6 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • 350 g spaghetti
  • 2 lingurițe unt
  • 3 fileuri de anșoa
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 40 g parmezan
  • pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE :

Punem pe foc la fiert o oală cu apă și sare, iar când apa începe să fiarbă punem și pastele.

Într-o tigaie punem untul și uleiul de măsline peste care adăugăm usturoiul pesmetul, sare fulgi de ardei iute, piper și lăsăm la călit până când usturoiul și pesmetul devin aurii.

Tocăm mărunt fileurile de anșoa, punem în tigaie peste usturoi și mai lăsăm la călit încă 3 minute.

După ce s-au fiert pastele, le scurgem de apă le adăugăm peste amestecul de anșoa, usturoi și amestecăm. Presărăm parmezan , zeamă de lămâie, pătrunjel tocat și servim.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.