MORCOVI CARAMELIZAȚI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o garnitură foarte gustoasă care merge de minune cu preparatele din pește: morcovi caramelizați.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg morcovi
- 60 g unt
- 3 lingurițe miere
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Tăiați cum doriți morcovii, și îi punem la fiert într-o oală cu apă și sare aproximativ 10 minute.
Într-o tigaie punem la topit untul și călim usturoiul cu piper, sare și miere. După ce morcovii s-au fiert, îi scurgem de apă și îi punem în tigaie peste usuturoi.
Nu trebuie să fierbem complet morcovii pentru că o să îi punem și la cuptor și o să se gătească și acolo.
Într-o tavă punem morcovii, sare, piper și îi dăm la cuptor la 190 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Punem pe o farfurie, presărăm pătrunjel tocat și sunt gata de savurat.
Poftă bună!