MORCOVI CARAMELIZAȚI

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o garnitură foarte gustoasă care merge de minune cu preparatele din pește: morcovi caramelizați.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 kg morcovi
  • 60 g unt
  • 3 lingurițe miere
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel pentru decor

MOD DE PREPARARE:

Tăiați cum doriți morcovii, și îi punem la fiert într-o oală cu apă și sare aproximativ 10 minute.

Într-o tigaie punem la topit untul și călim usturoiul cu piper, sare și miere. După ce morcovii s-au fiert, îi scurgem de apă și îi punem în tigaie peste usuturoi.

Nu trebuie să fierbem complet morcovii pentru că o să îi punem și la cuptor și o să se gătească și acolo.

Într-o tavă punem morcovii, sare, piper și îi dăm la cuptor la 190 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Punem pe o farfurie, presărăm pătrunjel tocat și sunt gata de savurat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.