SUPĂ CREMĂ DE MORCOVI ȘI PORTOCALE

Dragi bucătărași trăsniți, v-ați gândit vreodată că o supă preparată din fructe și legume poate fi foarte gustoasă? Combinația dintre gustul dulce al morcovului și cel acrișor al portocalei, este incredibilă de gustoasă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 ceapa mare
  • 8 morcovi mari
  • 1 bucatica de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 portocala
  • 1 l de suc de legume sau apa

MOD DE PREPARARE :

Primul pas este să curățăm ceapa, morcovii și să tăiem legumele julien, respectiv cubulețe.

Într-o cratiță pe foc mic punem uleiul de măsline, untul și adăugăm ceapa pe care o călim timp de aproximativ 10 minute.

Coaja de portocală o radem și o punem cu morcovii în cratiță. Punem capacul și lăsăm la fiert încă 10 minute.

Punem apa sau sucul de legume și lăsăm la fiert 45 de minute până când se înmoaie bine morcovii.

În blender punem conținutul, pasăm, adăugăm sucul de la o jumătate de portocală, asezonăm cu sare și piper și punem în boluri.

Decorăm cu coriandru și savurăm.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.