NEGRESĂ CU BEZEA ȘI GEM
Dragi bucătărași trăsniți, negresa este una dintre cele mai populare prăjituri și se poate prepara în diverse moduri: de post, cu nucă, cu gem, ciocolată, alune, dulceață, miere etc. Astăzi vă prezint o rețetă de negresă cu gem și bezea, care pe cât de bine arată, pe atât este de gustoasă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 200 g unt
- 5 ouă
- 370 g zahăr
- 250 ml lapte
- 300 g făină
- 70 g cacao
- un plic praf de copt
- 200 g gem de prune sau orice alt gem
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE :
Avem nevoie de două boluri în care separăm ouăle.
Untul trebuie să fie la temperatura camerei și îl mixăm cu zahărul până când obținem o cremă pufoasă. Adăugăm în compoziție pe rând gălbenușurile pe care le încorporăm treptat, șa fel și laptele cu făina, praful de sare și de copt.
Spre final adăugăm cacaoa și amestecăm foarte bine.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm compoziția și dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
Cât timp este la cuptor negresa, facem bezeaua.
Albușurile le batem spumă cu praful de sare și zahărul până când compoziția este densă și nu se desprinde de pe castron.
Când scoatem de la cuptor negresa, punem un strat de gem și apoi bezeaua. Dăm cu flacăra peste bezea să se rumenească puțin pentru a avea o crută crocantă.
Arată spectaculos și este foarte delicioasă.
Poftă bună!