ARIPIOARE DE PUI CU SOS DE IAURT, ÎN STIL MAROCAN
Dragi bucătărași trăsniți, aripioarele de pui, pot fi gătite într-o multitudine de moduri. Pentru astăzi, am ales o rețetă de aripioare cu sos de iaurt în stil marocan, condimentate și pregătite la cuptor .
INGREDIENTE UTILIZATE :
Pentru aripioare:
- 1 kg aripioare de pui
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță paprika
- 1 linguriță chimion
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță ghimbir
- 1/4 linguriță chilli
- 1/2 linguriță turmeric
- sare
- pipe
Pentru sos:
- 250 g iaurt grecesc
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 linguriță miere
- mentă proaspătă
- pătrunjel
- 2 căței de usturoi
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a spăla și a curăța aripioarele de pui. Le punem într-un bol pe toate și peste ele adăugăm condimente, ulei și amestecăm cu mâna pentru a distribui condimentele pe toate aripioarele .
Pentru a intra gustul în aripioare le lăsăm la marinat timp de o oră la frigider. Cu cât mai mult timp stau la marinat, cu atât mai bine.
Le puteți lăsa chiar de seara până următoarea zi la marinat.
Într-o tavă tapetată cu hârtie punem aripioarele și acoperim tava cu folie de aluminiu.
Punem la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade și mai verificăm din când în când să se facă aripioarele pe ambele părți.
Cât timp se fac aripioarele pregătim sosul.
Zdrobim usturoiul și îl amestecăm cu mierea, zeama de lămâie, uleiul de măsline, iaurtul. Presărăm mentă proaspătă, pătrunjel tocat și amestecăm iar.
Servim aripioarele calde cu sosul de iaurt .
Poftă bună, dragi bucătărași !