LANGOȘ DE POST CU GEM DE PRUNE
Dragi bucătărași trăsniți, simpli sau cu umplutură, langoșii sunt foarte îndrăgiți de noi toți.Bunica mea făcea des langoși cu gem de prune, în special varianta de post. Vă prezint și vouă rețeta. Sunt delicioși.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 600 g faina
- 360 ml apă călduță
- 1 plic drojdie
- un praf de sare
- 1 linguriță zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- 400 g gem de prune pentru umplut
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a face un amestec de apă călduță cu zahăr, sare și drojdie. Într-un bol cernem făina și turnăm amestecul în bol împreună cu uleiul. Frământăm până când nu se mai lipește aluatul de mâini.
Lăsăm la dospit alutul pentru aproximativ o oră până când se dublează aluatul.
Împărțim în 8 părți egale aluatul și întindem fiecare bucată pe blatul uns cu ulei.
Facem o foaie rotundă și subțire . Prăjim în ulei pe fiecare parte, după punem în mijloc gem și întindem bine.
Procedăm la fel cu restul bucăților și servim .
Poftă bună!