PASTĂ DE SOMON AFUMAT-RILETTE
Dragi bucătărași trăsniți,rilette reprezintă o pastă franțuzească de somon afumat, foarte gustoasă, ce se intinde pe bruschete. Se poate servi ca aperitiv.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 250 g somon afumat
- 1 ceapă
- sare
- piper
- chilli
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță tarhon
- 2 linguri smântână
- 1 linguriță pastă de hrean
MOD DE PREPARARE :
Ceapa o tocăm mărunt, somonul afumat îl tăiem fâșii și adăugăm zeamă de lămâie peste somon.
Într-un bol facem apsta specifică- punem smântână, chilli, piper, sare, hrean, tarhon și amestecăm foarte bine. Punem toată pasta peste somon, amestecăm foarte bine și mai potrivim cu sare și piper după gust.
Punem la frigider să se odihnească și să se combine toate aromele.
Servim cu pâine prăjită, este delicios.
Poftă bună!