PIEPT DE PUI CU SOS DE LĂMÂIE ȘI USTUROI
Dragi bucătărași trăsniți, pentru rețeta pe care o voi prezenta astăzi, puteți să folosiți orice parte a puiului (piept,pulpe, aripi). Carnea de pui necesită puțină atenție la gătit, deoarece se poate usca și nu va mai avea același gust. Pentru a evita acest lucru cel mai simplu este să folosim diferite sosuri care frăgezesc carnea.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 150 g făină
- sare
- piper
- oregano
- un piept de pui
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 cană supă de pui sau apă
- 50 g unt
- 3 căței de usturoi
- zeama de la 2 lămâi
- 1/3 pahar de vin alb sec
MOD DE PREPARARE :
Făina o amestecăm cu piper, sare, oregano. Curățăm, spălăm, tăiem pieptul de pui și îl dăm prin amestecul făcut înainte, astfel încât să fie acoperit complet.
Într-o tigaie pe foc punem puțin ulei, unt și punem pieptul de pui la prăjit timp de aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Scoatem carnea și adăugăm supa de pui, vinul, zeama de lămâie și usturoiul. Lăsăm până se evaporă vinul și dă în clocot. Punem piper, sare și adăugăm din nou bucățile de carne în tigaie. Amestecăm până când scade sosul și se combină aromele.
Decorăm cu felii de lămâi și verdeață . Facem garnitura preferată, ca de exemplu broccoli și servim .
Poftă bună!