BISCUIȚI CU CREMĂ DE CARAMEL
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă de biscuiți de casă cu cremă de caramel, extraordinari de gustoși, biscuiți pe care mie imi place să-i mănânc cu lapte cald.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 200g unt
- 110g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja de la 1 lamaie, rasa fin
- 1/2 lingurita praf de copt
- 325g faina
- 330g caramel dulce de leche
MOD DE PREPARARE :
Într-un castron punem untul cu zahărul și amestecăm cu ajutorul unui mixer. Adăugăm vanilie, ou, gălbenuș, coajă de lămâie și amestecăm din nou. Punem și praful de copt, un vârf de cuțit de sare, făină și amestecăm. Aluatul îl punem la răcit timp de 2 ore. Presărăm masa cu făină și întindem aluatul de o grosime de 5mm. Cu ajutorul unei forme sau un pahar cu gura mai mică formăm biscuiții rotunzi și îi băgăm la cuptor pe o tavă tapetată cu hârtie de copt timp de 20-25 de min.
După ce se răcesc complet punem caramelul în interior.
Sunt extrem de buni și ca pachet.
Poftă bună!