SUPĂ CREMĂ DE PRAZ
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o supă cremă de praz, o rețetă franțuzească, cu gust foarte plăcut, dulceag, care poate să fie făcută chiar și in perioada postului.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g praz
- 2-3 cartofi
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- un litru supă de legume sau apă
- verdeață pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Călim ceapa în ulei, adăugăm sare, piper și între timp curățăm prazul și îl tăiem sub formă de rondele . Adăugăm prazul după ceapă și mai lăsăm pe foc încă câteva minute.
Supa de pui o turnăm peste praz și ceapă, punem și cartofii tăiați cubulețe și lăsăm la fiert aproximariv 30 de minute.
Lăsăm la răcorit câteva minute și punem în blender. Pasăm, adăugăm și usturoiul, sare, piper și amestecăm iar.
Punem zeamă de lămâie și verdeață deasupra supei înainte să servim.
Poftă bună!