BANANA BREAD -CHEC DE BANANE
Dragi bucătărași trăsniți, cu siguranță vi s-a întâmplat să aveți în casă banane care s-au copt pre tare și să vreți să le aruncați. Iată o rețetă de chec de banane în care puteți să folosiți acele banane foarte coapte.Cei cărora le place pandișpanul sau checul,vor fi încântați de acest banana bread, deoarece gustul este mai aromat și textură mai pufoasă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 125 g unt
- 200 g zahăr brun
- 3 banane coapte
- 2 ouă
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- o mână de nuci (opțional)
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE :
Batem untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahăr până când obținem o compoziție cu textură cremoasă. Punem ouăle fără să le separăm și amestecăm iar.
Într-un alt bol amestecăm praful de sare, cu praful de copt și făina, iar treptat încorporăm și amestecul de ou făcut înainte.
Adăugăm la final și bananele coapte, pasate, nucile mărunțite , amestecăm și punem compoziția într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt .
Punem la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute și după ce este gata servim simplă cu înghețată, iaurt.
Poftă bună!