SOS DE URZICI CU MENTĂ ȘI USTUROI
Dragi bucătărași trăsniți, știm cât de bune sunt urzicile, hrănitoare, cu multe vitamine, cu multe beneficii asupra corpului, fiind plantă medicinală. Un sos de urzici combinat cu usturoi și mentă este sănătate curată, dar și un sos foarte bun de combinat cu proteine.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 100 de grame de urzici fierte
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 5 căței de usturoi prăjiți sau un cățel de usturoi proaspăt
- 20 grame frunze de mentă proaspătă
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
- piper
- 1 linguriță de sare de mare
- 60 de grame de iaurt grecesc
MOD DE PREPARARE
Urzicile le punem într-un robot de bucătărie și amestecâm până când sunt tocate foarte bine.
Peste urzici adăugăm restul de ingrediente și amestecăm până se combină foarte bine.
Gustați și dacă simțiti nevoia să mai adăugați ceva, nu ezitați.
Este foarte ușor de făcut, iar gustul nu poate să fie redat în cuvinte, este absolut delicios.
Trebuie să încercați, mie îmi place să servesc cu vinete sau carne de pui .
Poftă bună!